Get Adobe Flash player
Slobodna mjesta Pijaca Markale

reklama 3

Počinje obnova fasade i krova na Gradskoj tržnici Markale

Postavljanjem skele na objektu GradskeTržnice „Markale“ započinju radovi na njenoj sanaciji, restauraciji fasade i sanaciji krova. Radovi su najavljeni prošle godine i izvode se po Planu poslovanja za ovu godinu. Uprava Preduzeća je provela sve potrebne procedure kako bi se radovi odvijali uz stručni građevinski nadzor  te nadzor Zavoda za zaštitu spomenika odnosno konzervatora iz te institucije.

alt

 

alt

 

Gradska tržnica je proglašena kao historijskim nacionalnim spomenikom i kao takva zaslužuje da joj se vrati sjaj i izvorni izgled. Ovaj objekat je veoma interesantan zbog svoje lokacije i historijskog značaja te kao takav veoma bitan i kao turistička atrakcija koja uljepšava centralni dio grada u koji svraća i veliki broj turista.

Uprava Preduzeća će i unarednom periodu raditi na ovakvim i sličnim projektima, te vršiti ulaganja i u ostale pijace i tržnice kako bi dostigli nivo pijaca u razvijenijim zemljama u regiji.

Pijace bi trebale da budu mjesta kupovine namirnica i potrepština ali i mjesto na kojem se u ugodnom ambijentu ljudi sreću i druže.

 
Oglas za zakup prostora